Klimaatregeling

Hebt u in uw huis of andere ruimte waarin uw piano of vleugel zich bevindt een vocht- of droogteprobleem? Of misschien wel allebei?
Met een jarenlange praktijkervaring in het reguleren van vocht en droogte kan ik u daarin adviseren en leveren wat voor uw situatie de beste oplossing is.
Zo kunt u bijvoorbeeld de ruimte reguleren met een bevochtiger of droger.
Maar soms is het beter en efficiënter alleen het instrument te voorzien van het alom geprezen Piano Life Saver systeem. Drogen of bevochtigen in één.
Onzichtbaar ingebouwd in de piano of onder de vleugel zorgt het systeem voor een bijna constant klimaat. Vanzelfsprekend gebeurt dat ‘geluidloos’.
Daardoor is de spanning van de zangbodem zomer en winter nagenoeg gelijk.
Het gevolg is dat de stemvastheid van het instrument met zo’n 70 tot 90 procent verbetert. En dat is goed hoorbaar! Een andere gunstige bijkomstigheid is dat het mechaniek in alle jaarseizoenen perfect en storingsvrij functioneert. Schimmelvorming in het instrument en roest op snaren en mechaniekdelen behoren tot het verleden. Op basis van ruim 100 gemonteerde systemen is dat duidelijk aantoonbaar.

Naar aanleiding van het ruime aantal geplaatste systemen en de ervaring met het op de juiste wijze inbouwen ervan, heeft de fabrikant van deze systemen mij het predikaat ‘Field Expert’ toegekend.

Meer infomatie over het Piano Life Saver System? Ga naar de website van de leverancier


Leveringsvoorwaarden

Voor een bevochtiger, ontvochtiger of een geijkte hygrometer gelden de garantie bepalingen van de leverancier. Voor een Piano Life Saver systeem is de garantietermijn 5 jaar.